Een retro toets met de juiste verfkleuren

Retro verfkleuren zijn tegenwoordig helemaal hip. Je kan dan ook heel gemakkelijk verf kopen waarmee je je interieur een vintage toets kan geven. Enkele trendy kleurtjes op een rijtje…

Okergoud – Kleur van het jaaroker

Natuurlijk is er de typische geelkoper kleur, die door AkzoNobel werd uitgeroepen tot kleur van het jaar voor 2016. Dit warme kleur brengt enerzijds een nostalgische toets, maar zorgt in combinatie met de juiste accessoires toch voor een heel hedendaags effect.

Donkere verfkleuren

verfkleuren

Ook donkere tinten doen het dit jaar weer goed. Je hoeft ze zelfs niet noodzakelijk te combineren met lichte contrastkleuren om hip te zijn. Deze razend populaire blauwe tint is erg mooi in combinatie met okergoud.

kleuren verf

De gekende muntkleur is ook nog niet helemaal weg. Maar toch krijgt dit groen een nieuwe invulling. In 2016 krijgen we een donkerdere muntvariant, die voor een warme nostalgie in huis zorgt. Combineer dit groen met ecru of blekere tinten om het zo optimaal tot zijn recht te laten komen.

Poederkleuren in je interieur

retro verf kleuren

Maar ook de poederkleuren zijn we nog niet helemaal vergeten. Ze zorgen voor een zacht en rustgevend effect in je kamer. Vooral de nuances van bruin en rood doen het dit jaar erg goed. Laat dezelfde tinten terugkeren in je accessoires om zo te zorgen voor een samenhangend geheel waarin je je helemaal thuis kan voelen.

Vormen en figuren

ferm living behang

Strakke geometrische patroontjes komen opnieuw overal terug. Kies voor kussens, tafellakens of stoelen met patroontjes, of ga voor behang in plaats van verf en geef je muur een unieke look.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*